-
شبکه های اجتماعی
در دنیای امروز شبکه های اجتماعی بخشی از زندگی روزمرهی ما شده اند و بسیار از مردم، شخصیت ها و کسب و کارها هرکدام بنوعی با این شبکه ها در ارتباط هستند مردم در هر نقطه از جهان برای استفاده از انواع شبکه های اجتماعی دلایل مخصوص به خود را دارند ولی این نکته بسیار جالب است که بدانیم کدام شبکه های اجتماعی توانستند سلایق و نیازهای مردم جهان را بهتر درک کرده و در نتیجه محبوب تر گردند. حال به بررسی برترین و محبوب ترین شبکه های اجتماعی حال حاضر در اینترنت می پردازیم.
-
محبوب ترین شبکه های اجتماعی
• فیس بوک (Facebook)

فیسبوک بزرگترین و قوی ترین شبکه اجتماعی موجود در اینترنت است. هم از لحاظ تعداد کاربر و هماز لحاظ اسم و رسم و اعتبار این شرکت در فوریه سال ۲۰۰۴ تاسیس شد و طی این مدت نزدیک به ۱.۹ میلیارد نفر کاربر فعال درماه را جمع آوری کرده است، و همین امر بصورت خودکار این شبکه را تبدیل به یکی از بهترین شبکه ها برای اتصال مردم از سراسر جهان به کسب و کار شما میکند. تخمین زده میشود که بیش از دو میلیون کسب و کار کوچک و متوسط از این پلتفرم برای تبلیغ کسب و کار خود استفاده کنند.
• یوتیوب (YouTube)

یوتیوب را نیز می توان یکی از شبکه اجتماعی محبوب در جهان دانست. این وب سایت معروف ترین وب سایت بارگذاری و تماشای رایگان ویدئو است که در سال ۲۰۰۵ راهاندازی شده است. در ایران نیز این برنامه طرفداران مختص به خود را دارد که اغلب کاربرانش برای اموزش به سراغ آن می روند. یوتیوب بزرگترین و محبوب ترین شبکه اجتماعی برای تماشا و به اشتراک گذاری ویدئو ها می باشد، این شبکه در فوریه سال ۲۰۰۵ توسط سه نفر از مدیران پیپال راه اندازی شد و در سال بعد به قیمت ۱.۶ میلیارد دلار توسط گوگل خریداری شد. یوتیوب بیش از ۱ میلیارد بازدید ماهانه دارد و دومین موتور جست و جوی پرطرفدار اینترنت پس از گوگل محسوب میشود و پرقدرت به مسیر خود ادامه می دهد.
شبکه های اجتماعی
• واتساپ (WhatsApp)

واتس اپ یک نرم افزار پیام رسان برای تلفن های هوشمند ، رایانه ها و تبلت هاست ، این اپلیکیشن برای ارسال تصاویر ، متون ، صدا ، ویدئو و اسناد به دیگر کاربرانی که نرم افزار را بر روی سیستم شان دارند ، متکی به اینترنت است. این شرکت در ژانویه ۲۰۱۰ تاسیس شد و در فوریه ۲۰۱۴ به قیمت ۱۹.۳ میلیارد دلار توسط فیسبوک خریداری شد. امروزه بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان برای ارتباط با دیگران از این نرم افزار استفاده میکنند.
• اینستاگرام (Instagram)

اینستاگرام یک شبکه اجتماعی تصویری و متعلق به شرکت فیسبوک است.سایت در اکتبر ۲۰۱۰ راه اندازی شد
و هم اکنون بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر فعال دارد. بیشتر کاربران از این شبکه برای ارسال اطلاعات خود همچون
مسافرت ، فشن ، غذا ، هنر و موضوعات مشابه استفاده می کنند. همچنین خاصیت منحصربفرد این پلتفرم وجود فیلترهایی خاص برای ادیت تصاویر و ویدئو هاست. جالب است بدانید که یکی از شبکه های پرطرفدار در
ایران اینستاگرام است.
• توییتر (Twitter)

توییتر در ۲۱ مارس سال ۲۰۰۶ تاسیس شد و دفتر اصلی آن در سان فرانسیسکوی کالیفرنیا می باشد. شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که ارسال پست با استفاده از حداکثر ۱۴۰ کاراکتر درتوییتر، روش مناسبی برای تبلیغات تجاری نیست اما بنا بر آمار، این رسانهی ارتباط اجتماعی بیش از ۳۲۰ میلیون کاربر ماهانهی فعال دارد که با
استفاده از همین محدودیت ۱۴۰کاراکتری اطلاعات خود را انتقال میدهند. در زمینه تجارت، مشاغل مختلف از این رسانهی
پربیننده برای تعامل با مشتریان خود، پاسخدهی به سوالات آنها و انتشارآخرین اخبار استفاده میکنند و همزمان
تبلیغات ویژه برای مخاطبین خاص خود را هم پیگیری میکنند.
شبکه های اجتماعی
• تلگرام (Telegram)

تلگرام در آگوست سال ۲۰۱۳ میلادی در روسیه راه اندازی شد اما در حال حاضر مقر اصلی آن در کشورآلمان است. این شبکه در ابتدا بیشتر فقط یک پیام رسان ساده و معمولی بود و به تدریج با پدیدار شدن امکاناتی همچون گروه ها و کانال ها میتوان آن را یک شبکه اجتماعی تلقی نمود. پس از آن در فوریه ۲۰۱۶ تلگرام اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر فعال بصورت ماهانه در این شبکه فعال هستند و روزانه ۳۵۰ هزار به این عدد اضافه میشود ، همچنین در سال جاری دو شبکه اجتماعی اینستاگرام و پیام رسان واتس اپ که هر دو در مالکیت شرکت فیسبوک هستند ، طی اقدامی عجیب ،اقدام به فیلتر کردن لینک های تلگرام نمودند. شیوه ساده استفاده از انبوهی از امکانات و سرعت بالا و امنیت تبادل اطلاعات این پیامرسان را به یکی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی تبدیل کرده است.
• وایبر (Viber)

وایبر یک اپلیکیشن پیام رسان اینترنتی و یک VoIP برای گوشی های هوشمند است و توسط Viber Media در دسامبر ۲۰۱۰ تاسیس و منتشر شد. نرم افزار وایبر همچین اجازه میدهد که صدا، متون، تصویر و ویدئو در بین کاربران به اشتراک گذاشته شود. در آپریل ۲۰۱۴ وایبر اعلام کرد که ۶۰۰ میلیون کاربر عضو شده و ۲۳۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد.در حال حاضر استفاده از وایبر در ایران کاهش یافته است.
شبکه های اجتماعی
• اسنپ چت (Snapchat)

اسنپ چت یک اپلیکیشن پیام رسان تصویری است که توسط سه دانشجوی دانشگاه استفورد Reggie Brown, Evan Spiegel و Bobby Murphy در سپتامبر سال ۲۰۱۱ میلادی راه اندازی شد و در مدت زمان اندکی و بر طبق آمار می سال ۲۰۱۵ میلادی ، تا کنون موفق به جذب ۱۰۰ میلیون کاربر شدند ، جالب است بدانید که تقریبا بیش از ۱۸ درصد کاربران تمام شبکه های اجتماعی از اسنپ چت استفاده میکنند.
• اسکایپ (Skype)

نرمافزار کاربردی است که به کاربر اجازه میدهد به وسیله صدا روی پروتکل اینترنت تماس تلفنی برقرار کند. تماس تلفنی و ویدئویی بین کاربران اسکایپ کاملاً رایگان است و برای تماس با تلفن ثابت و تلفن موبایل نیاز به خرید اعتبار میباشد. همچنین این برنامه امکانات مختلف دیگری مانند پیام رسان فوری، انتقال فایل، ویدئو کنفرانس و پست صوتی در اختیار کاربران قرار میدهد.